Curly coated retriever verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden vanaf €8,5 per maand

Jouw Curly coated retriever biedt jou geweldig veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Curly coated retriever biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere kennelhoest vaccinatie of bloeddrukmeting. Verzekeraars als Hema of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 tot wel €4.300. Via deze pagina bekijk je favoriete Curly coated retriever verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Curly coated retriever is jouw maatje. Vanzelfsprekend verlang je naar de best mogelijke zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Vaak kies je zelf een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €6,7 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €70), maar is ook op locatie mogelijk (circa €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Curly coated retriever zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €335. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere verzekeraars is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-curly-coated-retriever

Wat kost een Curly coated retriever verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,75 – €36,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras. Ook spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,25 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Curly coated retriever tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Cavalier king charles spaniel afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Curly coated retriever verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gevonden met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Curly coated retriever

Behandeling Vergoeding
Consult €40
Consult weekend / avond €73
Chippen €43
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €154
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Curly coated retriever (reu of teef? We behandelen nuttige dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de inhoud van het pakket. Is tumor medicatie ook gedekt? En hoe zit het met bloedonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.400 t/m 5.600. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere polissen vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, percentages zijn rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Chow Chow verzekering.

Dierenverzekering Curly coated retriever vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Curly coated retriever vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als geslacht, postcode, medisch verleden, gewicht, het ras. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Handig dierenadvies
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Tot €5000 dekking
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Direct geregeld
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Advertentie bij vermissing
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Scherpe premie rasdieren
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Keurmerk
Declaren via internet

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof medicijnen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse organisaties hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Curly coated retriever afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!