Chow Chow verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €7,25 per maand

Jouw Chow Chow staat voor volop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Chow Chow biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld bloeddrukmeting en radiotherapie. Verzekeraars als Hema en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.700 en €4.300. Op deze website vergelijk je favoriete Chow Chow verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Chow Chow is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Met een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,65 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), echter kan dit ook lokaal (vaak €130). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Chow Chow geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €320. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-chow-chow

Wat kost een Chow Chow verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €16 tot €34,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Natuurlijk wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €9,35 per maand. Eenvoudig te weten komen wat de verzekering voor de Chow Chow precies kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Canadese Eskimohond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Chow Chow verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gezien met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Chow Chow

Consult Onkosten
Consult €39
Consult weekend / avond €59
Chippen €48
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €72
CT-scan €144
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Chow Chow (reu of teef? Hieronder vind je essentiële factoren die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en medicaties betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt vaccinaties ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent fotodynamische therapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 – 6.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Check ook alles over een Chesapeake bay retriever verzekering.

Dierenverzekering Chow Chow vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Chow Chow vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, geslacht, postcode, het ras, gewicht. Hierna tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Samengesteld door artsen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Alternatieve therapieën
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
€2500 – €5000
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Medische kosten tot €3.500
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Scherpe premie rasdieren
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Bij ziekte en ongeval
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de maatschappijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Chow Chow afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!