Dandie Dinmont Terrier verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €7,5 per maand

Jouw eigen Dandie Dinmont Terrier staat synoniem voor een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Dandie Dinmont Terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld castratie en Rabiës vaccinatie. Verzekeraars als Reaal en lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 oplopend tot €4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl bekijk je nationale Dandie Dinmont Terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dandie Dinmont Terrier is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend streef je naar uitmuntende zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij het dier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €9,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €80), maar mogelijk ook thuis (zo’n €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Dandie Dinmont Terrier zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-dandie-dinmont-terrier

Wat kost een Dandie Dinmont Terrier verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €8 en €29 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Allerlei factoren hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,3 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Dandie Dinmont Terrier exact kost? Navigeer naar een aanbieder, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Cesky fousek afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Dandie Dinmont Terrier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Dandie Dinmont Terrier

Situatie Prijzen
Consult €36
Consult weekend / avond €69
Chippen €42
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €144
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Dandie Dinmont Terrier (reu of teef? Graag noemen we een aantal dingen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de kleine lettertjes. Wordt fotodynamische therapie wel of niet vergoed? En hoe zit het met KC of Pneumo vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 t/m 3.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Check ook alles over een Clumber spaniel verzekering.

Dierenverzekering Dandie Dinmont Terrier vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Dandie Dinmont Terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere gewicht, medisch verleden, postcode, het ras, geslacht. Hierna bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Diergeneeskunde Utrecht
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
280.000+ klanten
Ook voor puppy’s

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Eenvoudig opzeggen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Advertentie bij vermissing
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
No-nonsense
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Met buitenland
Online account

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende partijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: OHRA huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeringsmaatschappijen kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Dandie Dinmont Terrier afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!