Deense Dog verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €7,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Deense Dog biedt jou onmetelijk veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Deense Dog biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere homeopaat behandeling of sterilisatie. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.800 en €4.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je erkende Deense Dog verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Deense Dog is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wil je het beste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. In veel gevallen kan je terecht bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Deense Dog niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €265. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere partijen is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-deense-dog

Wat kost een Deense Dog verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €9,25 en €28 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,85 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Deense Dog nu echt kost? Selecteer een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Cesky terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Deense Dog verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Deense Dog

Consult Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €73
Chippen €46
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €142
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering kiezen voor jouw Deense Dog (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende onderdelen waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt medische hulpmiddelen wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent radiotherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 t/m 6.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Misschien ook interessant: Cocker spaniel verzekering.

Dierenverzekering Deense Dog vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Deense Dog vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Ohra. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als het ras, leeftijd, medisch verleden, geslacht, gewicht. Nu bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
De nr. 1 dierenverzekering
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Betrouwbaar Reaal
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Direct geregeld
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
170.000 + verzekerden
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Verbond van verzekeraars
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Leeftijdsafhankelijk
Veel rassen te verzekeren

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale partijen werken met een basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of geneesmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Reaal dier en zorg huisdier polis.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende maatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Deense Dog afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!