Cocker spaniel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Cocker spaniel biedt jou volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Cocker spaniel biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan isotopenonderzoek of behandeling tegen knie-aandoeningen. Verzekeraars als Reaal of lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.200 tot en met € 4.400. Op deze webpagina vind je alle Cocker spaniel verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Cocker spaniel is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk wil je de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw viervoeter van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Meestal kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €6,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €145). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Cocker spaniel niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-cocker-spaniel

Wat kost een Cocker spaniel verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €9 en €29 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende aspecten hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,8 per maand. Razendsnel ontdekken wat de verzekering voor jouw Cocker spaniel nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Cao da serra de aires afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Cocker spaniel verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket tegengekomen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Cocker spaniel

Consult Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €65
Chippen €42
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €153
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Cocker spaniel (reu of teef? Hieronder vind je essentiële zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de maandelijkse premie Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt radiotherapie ook inbegrepen? En hoe gaat het met shockwave therapie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 en 6.500. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere polissen vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, en het percentage is vaak circa 35%. Bekijk ook de opties voor een Chinese Powder Puff verzekering.

Dierenverzekering Cocker spaniel vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Cocker spaniel vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, medisch verleden, gewicht, postcode, leeftijd. Hierna bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Handig dierenadvies
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Alternatieve therapieën
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Basis, Plus en Top
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Health check
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Binnen 5 minuten geregeld
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Keurmerk
Ongeacht welk ras/afkomst

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een ingreep of medische hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Steeds meer assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Cocker spaniel afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!