Drentsche Patrijshond verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €6,5 per maand

Jouw Drentsche Patrijshond betekent een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Drentsche Patrijshond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Onder andere lepto en/of DHP vaccinatie en/of gebit schoonmaken. Maatschappijen als Reaal of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €3.700. Via deze pagina vind je meer info over nationale Drentsche Patrijshond verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Drentsche Patrijshond is misschien wel je beste vriend. Uiteraard streef je naar uitstekende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw hond van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. In veel gevallen kan je terecht bij een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €7,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €70), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het casteren maakt dat een Drentsche Patrijshond niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-drentsche-patrijshond

Wat kost een Drentsche Patrijshond verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12 – €27 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras. Natuurlijk spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,55 per maand. Eenvoudig te weten komen wat de verzekering voor de Drentsche Patrijshond concreet kost? Kies direct een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: verzekering Chodsky Pes afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Drentsche Patrijshond verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Drentsche Patrijshond

Behandeling Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €69
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €146
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Drentsche Patrijshond (reu of teef? We behandelen verschillende variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt gedragstherapie ook inbegrepen? En hoe zit het met medische hulpmiddelen?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.000 en 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Mogelijk ook relevant: Deerhound verzekering.

Dierenverzekering Drentsche Patrijshond vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Drentsche Patrijshond vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Variabelen die de premie bepalen zijn factoren als gewicht, postcode, geslacht, leeftijd, het ras. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Handig dierenadvies
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Dier & Zorg label
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Eenvoudig opzeggen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
We all benefit
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Uitgebreide dekking
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Ook narcose
Account via internet

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De grote organisaties geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Drentsche Patrijshond afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!