Whippet verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €6,75 per maand

Jouw Whippet geeft jou volop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Whippet biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan gebit schoonmaken of CT-scan. Assuradeurs als Petplan en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.500 en €4.600. Op deze webpagina ontdek je favoriete Whippet verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Whippet is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard wil je het beste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €6,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (circa €170). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er verschillende keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Whippet niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een vrolijke viervoeter. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €275. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-whippet

Wat kost een Whippet verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €15,5 en €39 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €6,25 per maand. Gemakkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Whippet precies kost? Klik op een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Alternatief: verzekering Vastgotaspets afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Whippet verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Whippet

Ingreep Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €70
Chippen €43
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €69
CT-scan €140
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Whippet (reu of teef? Graag noemen we een aantal onderdelen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden standaard betaald. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Is transplantaties met lichaamseigen cellen ook gedekt? Of hoe zit het met gedragstherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.800 t/m 4.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Misschien ook interessant: Welsh Terrier verzekering.

Dierenverzekering Whippet vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering op maat? Aan de hand van de vergelijkingstool kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Whippet vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, medisch verleden, geslacht, postcode, gewicht. Onderstaand vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Diergeneeskunde Utrecht
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Dier & Zorg label
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Ook aansprakelijkheid
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Staat 24/7 voor jou klaar
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Wat je van Hema verwacht
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Identificatiechip
Alle honden welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Inshared dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse partijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Whippet afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!