Duitse dog verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Duitse dog geeft jou volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Duitse dog kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Onder andere elleboogbehandeling of castratie. Verzekeraars als Petplan of andere partijen vergoeden tussen de €1.000 tot wel €3.300. Op deze webpagina vergelijk je favoriete Duitse dog verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Duitse dog is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar uitstekende zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €7,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (circa €135). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Duitse dog niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €215. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-duitse-dog

Wat kost een Duitse dog verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is stukken voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €14 en €25 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere onderdelen hebben invloed op de prijs. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Evenzeer houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,95 per maand. À la minute uitvinden wat de verzekering voor jouw Duitse dog nu echt kost? Klik op een aanbieder, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Cirneco dell’Etna afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Duitse dog verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gezien die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Duitse dog

Situatie Prijzen
Consult €42
Consult weekend / avond €74
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €153
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw Duitse dog (reu of teef)? We onderscheiden eenbelangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de premie Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en medicijnen zijn inbegrepen. Achterhaal altijd de polisvoorwaarden. Is heupbehandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent sterilisatie?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.200 t/m 3.700. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Dobermann Pinscher verzekering.

Dierenverzekering Duitse dog vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Duitse dog vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, postcode, gewicht, leeftijd, geslacht. Verderop bekijk je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
De nr. 1 dierenverzekering
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Ook heupen en ellebogen
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
€2500 – €5000
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
De eerlijke verzekering
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Eenvoudig verzekerd
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
€3.500 euro per jaar
Online account

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of geneesmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Inshared huisdier dekking.

Aanvullende verzekering
Veel van de assuradeurs kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Duitse dog afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!