Dobermann Pinscher verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Dobermann Pinscher staat synoniem voor een hoop liefde. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Dobermann Pinscher biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan radiotherapie en radioactieve jodium behandelingen. Assuradeurs als Petplan en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 en €3.800. Aan de hand van deze pagina tref je populaire Dobermann Pinscher verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Dobermann Pinscher is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs streef je naar het allerbeste voor je dog. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij het dier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €95), maar mogelijk ook thuis (circa €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Dobermann Pinscher zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €215. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-dobermann-pinscher

Wat kost een Dobermann Pinscher verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11,25 – €40 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere variabelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €7,4 per maand. Onmiddellijk achterhalen wat de verzekering voor de Dobermann Pinscher concreet kost? Navigeer naar een verzekeraar, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Chihuahua afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Dobermann Pinscher verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Gewoonlijk werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Dobermann Pinscher

Consult Onkosten
Consult €45
Consult weekend / avond €63
Chippen €41
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €152
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Dobermann Pinscher (reu of teef? We behandelen nuttige variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk grondig de kleine lettertjes. Is bestraling wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent puppie vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.800 – 6.400. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, percentages zijn rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Dalmatier verzekering.

Dierenverzekering Dobermann Pinscher vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Via de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Dobermann Pinscher vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. geslacht, leeftijd, het ras, gewicht, medisch verleden. Nu tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
De enige echte specialist
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Betrouwbaar Reaal
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Basis, Plus en Top
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
De eerlijke verzekering
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Binnen 5 minuten geregeld
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Korte wachttermijn
Ongeacht welk ras/afkomst

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of pillen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: HEMA huisdier polis.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende verzekeraars kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Dobermann Pinscher afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!