Duitse herder verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €7,25 per maand

Jouw Duitse herder staat voor ontzettend veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Duitse herder biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere vaccinaties en transplantaties met lichaamseigen cellen. Assuradeurs als Ohra en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.400 tot wel €4.700. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je Nederlandse Duitse herder verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Duitse herder is jouw maatje. Vanzelf ga je voor uitstekende zorg voor jouw viervoeter. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het dier van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (vaak €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele varianten: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Duitse herder geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €305. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-duitse-herder

Wat kost een Duitse herder verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12 en €32 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €7,85 per maand. Nu weten wat de verzekering voor jouw Duitse herder exact kost? Selecteer een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Je kunt ook direct een verzekering Clumber spaniel afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Duitse herder verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Duitse herder

Behandeling Onkosten
Consult €44
Consult weekend / avond €72
Chippen €44
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €79
CT-scan €151
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €67

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering kiezen voor jouw Duitse herder (reu of teef? Graag noemen we belangrijke factoren die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Maar, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt CT-scan ook gedekt? En welke garanties zijn er met consult?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.400 – 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Mogelijk ook relevant: Dogo Argentino verzekering.

Dierenverzekering Duitse herder vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Duitse herder vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn factoren als geslacht, medisch verleden, leeftijd, gewicht, postcode. Nu lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Interessante dierenblog
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Dekking op maat
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
WhatsApp service
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Advertentie bij vermissing
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Scherpe premie rasdieren
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Bij ziekte en ongeval
Voor de allerkleinsten

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of medicijnen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Niet zelden bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: HEMA huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Duitse herder afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!