Dogo Argentino verzekeren? Een verzekeringspakket voor je hond vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Dogo Argentino biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Dogo Argentino kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan puppie vaccinatie en gedragstherapie. Assuradeurs als Hema of verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.100 en €4.000. Op deze webpagina vind je favoriete Dogo Argentino verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Dogo Argentino is jouw maatje. Vanzelf verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw maatje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €75), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Dogo Argentino zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €275. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-dogo-argentino

Wat kost een Dogo Argentino verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11,5 en €26,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal elementen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Evenzeer houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,5 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Dogo Argentino nu echt kost? Selecteer een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Chinese naakthond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Dogo Argentino verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar aangetroffen die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Dogo Argentino

Consult Kosten
Consult €38
Consult weekend / avond €60
Chippen €47
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €71
CT-scan €155
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €77,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Dogo Argentino (reu of teef? We behandelen essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medicaties worden standaard betaald. Controleer goed de voorwaarden van de polis. Wordt gebit schoonmaken vergoed of niet? Of hoe zit het met heupbehandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.300 t/m 4.500. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. Check ook alles over een Dandie Dinmont Terrier verzekering.

Dierenverzekering Dogo Argentino vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Dogo Argentino vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als het ras, gewicht, leeftijd, postcode, geslacht. Hierna tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Interessante dierenblog
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Betrouwbaar Reaal
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Voor hond & kat
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
De eerlijke verzekering
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Crematie
Dagelijks opzegbaar
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Lage poliskosten
Gemoedsrust

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of medicijnen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: AEGON huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Dogo Argentino afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van een dierenverzekering!