Duitse Jachtterrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw hond al vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Duitse Jachtterrier biedt jou een hoop toewijding. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Duitse Jachtterrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan vaccinaties of radioactieve jodium behandelingen. Aanbieders als Petplan en nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 4.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je erkende Duitse Jachtterrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Duitse Jachtterrier is jou heel wat waard. Natuurlijk verlang je naar uitstekende zorg voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,95 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €75), maar soms is thuis ook een optie (vaak €145). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Duitse Jachtterrier geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-duitse-jachtterrier

Wat kost een Duitse Jachtterrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is stukken voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €16,25 – €30,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €8,3 per maand. Meteen achterhalen wat de verzekering voor de Duitse Jachtterrier precies kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Coton de tulear afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Duitse Jachtterrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Grofweg gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Duitse Jachtterrier

Ingreep Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €61
Chippen €48
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €142
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €77

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering kiezen voor jouw Duitse Jachtterrier (reu of teef? Hieronder vind je een aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen worden standaard betaald. Check grondig de voorwaarden van de polis. Wordt consult vergoed of niet? En hoe zit het met behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €2.000 en 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Misschien ook interessant: Drentsche Patrijshond verzekering.

Dierenverzekering Duitse Jachtterrier vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Duitse Jachtterrier vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Factoren die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld geslacht, gewicht, leeftijd, postcode, medisch verleden. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Interessante dierenblog
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
280.000+ klanten
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Basis, Plus en Top
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Staat 24/7 voor jou klaar
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Scherpe premie rasdieren
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Bij ziekte en ongeval
Verantwoord verzekeren

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medicijnen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: OHRA huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Duitse Jachtterrier afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!