Dwerg Keeshond verzekeren? Een verzekeringspolis voor een hond al vanaf €8,25 per maand

Jouw Dwerg Keeshond staat synoniem voor volop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Dwerg Keeshond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan scintigrafie en transponder plaatsen. Aanbieders als Reaal en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.800 oplopend tot €2.800. Op deze website tref je populaire Dwerg Keeshond verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Dwerg Keeshond is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard verlang je naar het allerbeste voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je het dier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €6,15 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €70), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €155). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Dwerg Keeshond zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €280. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-dwerg-keeshond

Wat kost een Dwerg Keeshond verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is stukken voordeliger dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €12,75 tot €28 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende variabelen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,45 per maand. À la minute weten wat de verzekering voor jouw Dwerg Keeshond tot op de komma kost? Klik op een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: verzekering Dandie Dinmont Terrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Dwerg Keeshond verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Dwerg Keeshond

Behandeling Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €66
Chippen €43
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €151
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €215
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Dwerg Keeshond (reu of teef? Graag noemen we verschillende variabelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Check altijd de polisvoorwaarden. Wordt titeren wel afgedekt? Of hoe zit het met homeopaat behandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.500 – 5.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, en het percentage is vaak 8 tot 50%. We hebben ook info over: Duitse herder verzekering.

Dierenverzekering Dwerg Keeshond vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Dwerg Keeshond vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere geslacht, het ras, leeftijd, postcode, medisch verleden. Onderstaand tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Hond, kat, papegaai en konijn
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Ook heupen en ellebogen
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Ook andere verzekeringen
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Medische kosten tot €3.500
Online account

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Prima basisdekking
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Ook narcose
Alle kruisingen welkom

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Dwerg Keeshond afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!