Dwergkees verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Dwergkees geeft jou geweldig veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Dwergkees biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw hond verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld tumor medicatie en/of transplantaties met lichaamseigen cellen. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €2.000 oplopend tot €2.500. Aan de hand van deze pagina tref je Nederlandse Dwergkees verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dwergkees is jouw maatje. Logischerwijs wil je het beste voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,2 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €80), maar mogelijk ook thuis (zo’n €145). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Dwergkees geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-dwergkees

Wat kost een Dwergkees verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €16,25 tot €31,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende variabelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Evenzeer kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €9,15 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Dwergkees precies kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Dobermann afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Dwergkees verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gezien met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Dwergkees

Ingreep Prijzen
Consult €42
Consult weekend / avond €59
Chippen €42
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €60
Röntgenfoto €79
CT-scan €152
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Dwergkees (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de maandelijkse kosten. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Analyseer goed de kleine lettertjes. Wordt homeopaat behandeling vergoed of niet? En welke garanties zijn er met ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.200 – 2.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Check ook alles over een Duitse pinscher verzekering.

Dierenverzekering Dwergkees vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Via de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Dwergkees vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, postcode, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Nu lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Interessante dierenblog
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Dier & Zorg label
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Basis, Plus en Top
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Ruim 175.000 klanten
Hulp en advies online

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Prima basisdekking
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de partijen werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: OHRA contract.

Aanvullende dierenverzekering
De grote assuradeurs kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Dwergkees afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!