Dobermann verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €8 per maand

Jouw eigen Dobermann staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Dobermann is een oplossing. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan sterilisatie of behandeling tegen knie-aandoeningen. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.400 en €3.800. Aan de hand van deze pagina vind je Nederlandse Dobermann verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dobermann is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor de beste zorg voor jouw viervoeter. Via een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,4 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €75), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Dobermann geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €280. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-dobermann

Wat kost een Dobermann verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,5 en €30,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €7,1 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de Dobermann precies kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Chesapeake bay retriever afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Dobermann verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Dobermann

Consult Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €70
Chippen €41
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €149
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €65

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Dobermann (reu of teef? Graag noemen we essentiële factoren die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de kleine lettertjes. Wordt Rabiës vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En in hoeverre zijn zaken gedekt als titeren?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.000 en 4.800. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Curly coated retriever verzekering.

Dierenverzekering Dobermann vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel hondenverzekering voor de Dobermann vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, medisch verleden, geslacht, gewicht, leeftijd. Verderop achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
De enige echte specialist
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Betrouwbaar Reaal
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Delta Lloyd
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Ruim 175.000 klanten
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Thuiswinkel waarborg
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Ook narcose
Declaren via internet

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Handig: steeds vaker kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Inshared huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De Nederlandse partijen kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Dobermann afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!