Dwergpinscher verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Dwergpinscher staat voor een hoop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Dwergpinscher is dan erg welkom. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan cocktail vaccinatie of fysiotherapie. Verzekeraars als Inshared en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 en €4.100. Aan de hand van deze pagina bekijk je gangbare Dwergpinscher verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Dwergpinscher is jouw maatje. Vanzelf wil je het beste voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €7,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (plus minus €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Dwergpinscher geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €265. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-dwergpinscher

Wat kost een Dwergpinscher verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is stukken betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17 – €27,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende factoren bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Daarnaast wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,25 per maand. Nu weten wat de verzekering voor jouw Dwergpinscher concreet kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Dobermann Pinscher afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Dwergpinscher verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking gevonden met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Dwergpinscher

Behandeling Tarieven
Consult €37
Consult weekend / avond €60
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €76,5
CT-scan €157
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €78

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Dwergpinscher (reu of teef? We behandelen een aantal variabelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle ingrepen en pillen worden standaard betaald. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt Europese medische zorg ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.400 en 3.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. Check ook alles over een Duitse Staande verzekering.

Dierenverzekering Dwergpinscher vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Wat is nu de best geteste verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Dwergpinscher vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als gewicht, postcode, leeftijd, het ras, medisch verleden. Hierna bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Interessante dierenblog
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Dekking op maat
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Ook aansprakelijkheid
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
3 pakketten
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Thuiswinkel waarborg
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Looptijd: 1 jaar
Begrijpelijk

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, specifieke operaties of geneesmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Reaal contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De premie zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Dwergpinscher afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!