Duitse Staande verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Duitse Staande biedt jou onmetelijk veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Duitse Staande kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld lasertherapie en bestraling. Aanbieders als Aegon en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot wel €3.100. Aan de hand van deze pagina tref je alle Duitse Staande verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Duitse Staande is jouw trouwe viervoeter. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor je dog. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.600 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €8,2 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €90), maar kan ook bij jou thuis (circa €145). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Duitse Staande zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €240. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-duitse-staande

Wat kost een Duitse Staande verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €9,5 – €42 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei factoren hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Uiteraard wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,9 per maand. Ogenblikkelijk te weten komen wat de verzekering voor de Duitse Staande exact kost? Kies direct een assuradeur, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Check ook: verzekering Dalmatier afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Duitse Staande verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Duitse Staande

Behandeling Onkosten
Consult €43
Consult weekend / avond €70
Chippen €40
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €155
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €67,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Duitse Staande (reu of teef? We behandelen essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle ingrepen en pillen worden standaard betaald. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Wordt scintigrafie wel afgedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fysiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.700 – 5.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 15 – 25%. Misschien ook interessant: Duitse dog verzekering.

Dierenverzekering Duitse Staande vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Geholpen door deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Duitse Staande vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. medisch verleden, het ras, leeftijd, geslacht, postcode. Nu ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Tot €5000 dekking
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
€2500 – €5000
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Health check
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Beste zorg bij ziekte
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Keurmerk
Alle kruisingen welkom

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of pillen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Ook kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Petplan huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De grote aanbieders geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Duitse Staande afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!