Engelse bulldog verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Engelse bulldog geeft jou een hoop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Engelse bulldog biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld puppie vaccinatie of bloeddrukmeting. Aanbieders als Ohra en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 oplopend tot €4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over Nederlandse Engelse bulldog verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Engelse bulldog is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering garandeer je het dier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. In veel gevallen kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €7,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Engelse bulldog geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €270. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-engelse-bulldog

Wat kost een Engelse bulldog verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is vele malen voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €17,25 en €28,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw hond. Ook tellen ook de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €8,1 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Engelse bulldog concreet kost? Selecteer een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Drentsche Patrijshond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Engelse bulldog verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar aangetroffen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Engelse bulldog

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €68
Chippen €42
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Engelse bulldog (reu of teef)? We onderscheiden eennuttige dingen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt radiotherapie ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als heupbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.300 t/m 3.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. Misschien ook interessant: Dwerg Teckel verzekering.

Dierenverzekering Engelse bulldog vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Engelse bulldog vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld leeftijd, postcode, geslacht, het ras, medisch verleden. Hieronder achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
4 pakketten
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Bewust of Comfort
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Zelf dierenarts kiezen
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Health check
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Heupen verzekerd
Dagelijks opzegbaar
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Geen erfelijke ziektes
Geen kleine lettertjes

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: HEMA contract.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Steeds meer verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Engelse bulldog afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!