Dwerg Teckel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €6,25 per maand

De Dwerg Teckel betekent een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Dwerg Teckel biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan fysiotherapie en/of transponder plaatsen. Verzekeraars als Petplan of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.600 tot en met € 5.500. Op deze website vind je meer info over erkende Dwerg Teckel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Dwerg Teckel is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je uitstekende zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Dwerg Teckel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €340. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-dwerg-teckel

Wat kost een Dwerg Teckel verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 tot €28,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €7,25 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Dwerg Teckel tot op de komma kost? Navigeer naar een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Deerhound afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Dwerg Teckel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Dwerg Teckel

Situatie Prijzen
Consult €44
Consult weekend / avond €68
Chippen €47
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €145
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Dwerg Teckel (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal dingen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicijnen zijn inbegrepen. Analyseer nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is echo ook gedekt? Of hoe zit het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.700 – 4.700. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Check ook alles over een Duitse Jachtterrier verzekering.

Dierenverzekering Dwerg Teckel vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Dwerg Teckel vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, postcode, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Verderop achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Bewust of Comfort
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Voor hond & kat
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
50% vergoeding mogelijk
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
No-nonsense
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
€3.500 euro per jaar
Snelle uitkering

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote partijen werken met een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of pillen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: AEGON huisdierpakket.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De erkende aanbieders hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Dwerg Teckel afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!