Engelse springer spaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor uw hond vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Engelse springer spaniel biedt jou een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Engelse springer spaniel is een oplossing. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en bloedtransfusies. Verzekeraars als Inshared en andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot wel €5.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over favoriete Engelse springer spaniel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Engelse springer spaniel is jouw trouwe kameraad. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het diertje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,85 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €80), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €145). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Engelse springer spaniel geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-engelse-springer-spaniel

Wat kost een Engelse springer spaniel verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is beduidend voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €14 tot €44 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €8,4 per maand. Binnen een paar minuten weten wat de verzekering voor jouw Engelse springer spaniel precies kost? Navigeer naar een maatschappij, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Suggestie: verzekering Duitse dog afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Engelse springer spaniel verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Engelse springer spaniel

Consult Onkosten
Consult €42
Consult weekend / avond €61
Chippen €45
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €141
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Engelse springer spaniel (reu of teef? We behandelen verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan altijd minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond hebben invloed op de hoogte van de premie. Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medicaties betaalt de verzekeraar. Bekijk nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is Europese medische zorg wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent huidallergie behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.500 – 6.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, percentages zijn rond de 30%. Check ook alles over een Dwergpinscher verzekering.

Dierenverzekering Engelse springer spaniel vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Via deze website kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Engelse springer spaniel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als medisch verleden, geslacht, het ras, leeftijd, postcode. Hierna lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Interessante dierenblog
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Diervriendelijk
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus en Top
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Jaarbeloning
Online account

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Uitgebreide dekking
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Looptijd: 1 jaar
Hulp en advies online

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteert een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of hulpmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Het gros van de aanbieders kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Engelse springer spaniel afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!