Entlebucher sennenhond verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Entlebucher sennenhond betekent volop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Entlebucher sennenhond biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Onder andere chippen of MRI-scan. Maatschappijen als Hema of lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 en €2.800. Via deze pagina vind je favoriete Entlebucher sennenhond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Entlebucher sennenhond is jouw maatje. Natuurlijk ga je voor het allerbeste voor jouw hond. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw viervoeter van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. Meestal kies je zelf een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €10 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €120). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Entlebucher sennenhond niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €305. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-entlebucher-sennenhond

Wat kost een Entlebucher sennenhond verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13 – €42,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Vanzelfsprekend tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,15 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Entlebucher sennenhond concreet kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Suggestie: verzekering Duitse jachthond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Entlebucher sennenhond verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Entlebucher sennenhond

Ingreep Kosten
Consult €35
Consult weekend / avond €68
Chippen €45
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €144
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Entlebucher sennenhond (reu of teef? Graag noemen we essentiële variabelen waar je op moet letten bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is vaccinaties wel of niet vergoed? En hoe gaat het met elleboogbehandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.800 t/m 5.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak 30%. We hebben ook info over: Dwergschnauzer verzekering.

Dierenverzekering Entlebucher sennenhond vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van deze website kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Entlebucher sennenhond vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. leeftijd, medisch verleden, het ras, gewicht, postcode. Nu ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Diergeneeskunde Utrecht
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Alternatieve therapieën
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Direct geregeld
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
50% vergoeding mogelijk
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Operaties
Beste zorg bij ziekte
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Ook narcose
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of hulpmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale organisaties geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Ct-scans

Verzekering Entlebucher sennenhond afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!