Duitse jachthond verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6,5 per maand

Jouw Duitse jachthond staat voor geweldig veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Duitse jachthond kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Onder andere KC of Pneumo vaccinatie en/of Rabiës vaccinatie. Aanbieders als Reaal en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.300 tot en met € 2.700. Op deze webpagina tref je favoriete Duitse jachthond verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Duitse jachthond is jou heel wat waard. Logischerwijs streef je naar het beste voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over geld. Steeds vaker kies je zelf een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €95), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Duitse jachthond geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere aanbieders is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-duitse-jachthond

Wat kost een Duitse jachthond verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is natuurlijk veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €14,75 – €40 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Bovendien wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw hond is verzekerd vanaf €8 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Duitse jachthond nu echt kost? Klik op een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Cocker spaniel afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Duitse jachthond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gespot met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Duitse jachthond

Behandeling Tarieven
Consult €37
Consult weekend / avond €62
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €69
CT-scan €158
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Duitse jachthond (reu of teef? We behandelen essentiële factoren die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de maandelijkse premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt operatie met narcose wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als shockwave therapie?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 t/m 3.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Dogo Canario verzekering.

Dierenverzekering Duitse jachthond vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Via onze vergelijker kan je razendsnel hondenverzekering voor de Duitse jachthond vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, het ras, leeftijd, medisch verleden, postcode. Nu ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Interessante dierenblog
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Tot €5000 dekking
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Voor hond & kat
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Advertentie bij vermissing
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
No-nonsense
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Looptijd: 1 jaar
Veel keuzevrijheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De grote verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeraars kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Duitse jachthond afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!