Epagneul bleu de picardie verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Epagneul bleu de picardie staat synoniem voor volop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Epagneul bleu de picardie is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld kennelhoest vaccinatie of isotopenonderzoek. Maatschappijen als Petplan en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.200 tot wel €4.800. Op deze webpagina vergelijk je alle Epagneul bleu de picardie verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Epagneul bleu de picardie is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk verlang je naar het beste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Bij veel aanbieders kies je zelf een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €85), maar kan ook bij jou thuis (circa €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Epagneul bleu de picardie geen pups meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €265. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-epagneul-bleu-de-picardie

Wat kost een Epagneul bleu de picardie verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw viervoeter verzekeren is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €9,25 – €30 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Tevens spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,4 per maand. Nu ondervinden wat de verzekering voor de Epagneul bleu de picardie precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Duitse Jachtterrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Epagneul bleu de picardie verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gevonden die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Epagneul bleu de picardie

Situatie Tarieven
Consult €45
Consult weekend / avond €74
Chippen €41
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €57
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €144
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Epagneul bleu de picardie (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële onderdelen die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is castratie wel vergoed voor mijn hond? En hoe gaat het met fysiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.300 en 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Misschien ook interessant: Engelse bulldog verzekering.

Dierenverzekering Epagneul bleu de picardie vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Epagneul bleu de picardie vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als medisch verleden, het ras, gewicht, geslacht, postcode. Hierna bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Ruim aanbod pakketten
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Bewust of Comfort
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Basis, Plus en Top
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
De eerlijke verzekering
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Dagelijks opzegbaar
Ook voor puppy’s

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Geen erfelijke ziektes
Ook voor puppy’s

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale partijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Epagneul bleu de picardie afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!