Epagneul breton verzekeren? Een huisdierverzekering voor je hond vanaf €7,5 per maand

Jouw eigen Epagneul breton betekent geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Epagneul breton is dan erg welkom. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan isotopenonderzoek of fysiotherapie. Verzekeraars als Hema en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €2.000 tot wel €2.900. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je erkende Epagneul breton verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Epagneul breton is jouw maatje. Vanzelfsprekend ga je voor optimale zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel aanbieders kies je zelf jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €7,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond op leeftijd, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (vaak €160). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Epagneul breton zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €280. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere verzekeraars is de castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-epagneul-breton

Wat kost een Epagneul breton verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is vele malen voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,75 en €27,5 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende elementen bepalen de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Uiteraard wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,25 per maand. Vandaag nog te weten komen wat de verzekering voor de Epagneul breton nu echt kost? Selecteer een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Duitse pinscher afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Epagneul breton verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder aangetroffen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Epagneul breton

Behandeling Kosten
Consult €43
Consult weekend / avond €66
Chippen €49
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €58
Röntgenfoto €75,5
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €210
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Epagneul breton (reu of teef? We behandelen essentiële dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medicaties zitten in het basispakket. Check grondig de voorwaarden van de polis. Wordt tumor medicatie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met tumor medicatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.600 – 3.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €50, en het percentage is vaak 30%. Mogelijk ook relevant: Engelse setter verzekering.

Dierenverzekering Epagneul breton vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Epagneul breton vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, gewicht, het ras, medisch verleden. Onderstaand tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Diergeneeskunde Utrecht
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Betrouwbaar Reaal
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
WhatsApp service
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Jaarbeloning
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Eenvoudig verzekerd
Alle honden welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Looptijd: 1 jaar
Veel keuzevrijheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Epagneul breton afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!