Engelse setter verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Engelse setter biedt jou volop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Engelse setter biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan radioactieve jodium behandelingen of transponder plaatsen. Verzekeraars als Hema en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.200 tot wel €4.300. Op deze website tref je favoriete Engelse setter verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Engelse setter is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je het allerbeste voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €95), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €120). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid heb je enkele opties: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Engelse setter geen puppies meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-engelse-setter

Wat kost een Engelse setter verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €13,25 tot €28,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere factoren zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €6,25 per maand. Razendsnel ontdekken wat de verzekering voor jouw Engelse setter precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een verzekering Duitse brak afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Engelse setter verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar tegengekomen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Is jouw hond een kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Engelse setter

Ingreep Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €69
Chippen €44
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €56
Röntgenfoto €74
CT-scan €144
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €170
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Engelse setter (reu of teef? Hieronder vind je nuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort hond en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal goed wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Analyseer altijd de voorwaarden van de polis. Wordt operatie met narcose ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.900 – 6.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €50, percentages zijn rond de 30%. We hebben ook info over: Dwergkees verzekering.

Dierenverzekering Engelse setter vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Engelse setter vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere postcode, leeftijd, geslacht, het ras, medisch verleden. Verderop lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Samengesteld door artsen
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Dekking op maat
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Basis, Plus en Top
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Advertentie bij vermissing
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Operaties
Beste zorg bij ziekte
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Leeftijdsafhankelijk
Online declareren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde aanbieders werken met een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medicijnen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Bij verscheidene partijen kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: AEGON contract.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
De nationale assuradeurs hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Engelse setter afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!