Epagneul francais verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Epagneul francais betekent onmetelijk veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Epagneul francais is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld titeren en sterilisatie. Aanbieders als Ohra of andere partijen vergoeden tussen de €1.500 tot wel €2.800. Op deze website bekijk je betrouwbare Epagneul francais verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Epagneul francais is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €7,9 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €70), maar kan ook bij jou thuis (circa €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Epagneul francais niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €310. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-epagneul-francais

Wat kost een Epagneul francais verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is flink betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €11,75 – €36 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Uiteraard wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,6 per maand. À la minute te weten komen wat de verzekering voor de Epagneul francais nu echt kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Alternatief: verzekering Dwerg Keeshond afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Epagneul francais verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder gevonden met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Epagneul francais

Behandeling Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €68
Chippen €41
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €143
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Epagneul francais (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende factoren waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en medicaties worden standaard betaald. Bekijk goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt acupuncturist behandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent bloeddrukmeting?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.600 – 4.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 8 tot 50%. Misschien ook interessant: Engelse Toy Terrier verzekering.

Dierenverzekering Epagneul francais vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Epagneul francais vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. geslacht, postcode, gewicht, medisch verleden, leeftijd. Verderop achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Ruim aanbod pakketten
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Dekking op maat
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Voor hond & kat
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
3 pakketten
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Doorlopende reisverzekering
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Korte wachttermijn
Veel keuzevrijheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Doorgaans vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale partijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Epagneul francais afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!