Erdelyi Kopo verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €7 per maand

Jouw Erdelyi Kopo staat synoniem voor volop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Erdelyi Kopo biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld shockwave therapie en sterilisatie. Assuradeurs als Ohra of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 oplopend tot €3.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over favoriete Erdelyi Kopo verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Erdelyi Kopo is jou heel wat waard. Natuurlijk wens je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over geld. In veel gevallen kan je terecht bij een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €7,3 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €145). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Erdelyi Kopo zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-erdelyi-kopo

Wat kost een Erdelyi Kopo verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,25 – €25,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei onderdelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras. Daarnaast tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,05 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Erdelyi Kopo precies kost? Selecteer een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een verzekering Dwergkees afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Erdelyi Kopo verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Erdelyi Kopo

Behandeling Kosten
Consult €39
Consult weekend / avond €66
Chippen €46
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €147
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Erdelyi Kopo (reu of teef? We behandelen een aantal zaken die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle soorten ziektes en medicaties betaalt de verzekeraar. Check altijd de polisvoorwaarden. Is consult wel of niet vergoed? Of hoe zit het met fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.300 t/m 5.100. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%. Bekijk ook de opties voor een Epagneul breton verzekering.

Dierenverzekering Erdelyi Kopo vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Geholpen door deze website kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Erdelyi Kopo vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere medisch verleden, het ras, postcode, geslacht, gewicht. Onderstaand tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Interessante dierenblog
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Tel: 072-5180280
Alle honden welkom

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Tel: 126-4004040
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Health check
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Doorlopende reisverzekering
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Identificatiechip
Declaren via internet

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale maatschappijen hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de maatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tandartsdekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Erdelyi Kopo afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!