Eurasier verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw hond al vanaf €9 per maand

Jouw eigen Eurasier staat voor volop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Eurasier biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan transplantaties met lichaamseigen cellen en tumor medicatie. Assuradeurs als Ohra of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot en met € 2.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je nationale Eurasier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Eurasier is misschien wel je beste vriend. Vanzelf streef je naar optimale zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €7,8 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €85), echter kan dit ook lokaal (vaak €110). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal opties: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Eurasier zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €340. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-eurasier

Wat kost een Eurasier verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10 – €25,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Ook kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Eurasier exact kost? Klik op een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: verzekering Dwergpinscher afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Eurasier verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder tegengekomen die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Eurasier

Consult Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €63
Chippen €42
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €75
CT-scan €155
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €330
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €73,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering afsluiten voor de Eurasier (reu of teef? We behandelen verschillende factoren die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal goed de kleine lettertjes. Wordt transponder plaatsen wel afgedekt? En hoe zit het met CT-scan?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.800 t/m 5.700. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de circa 35%. Misschien ook interessant: Epagneul de Saint Usuge verzekering.

Dierenverzekering Eurasier vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel hondenverzekering voor de Eurasier vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Elementen die de premie bepalen zijn factoren als leeftijd, postcode, gewicht, het ras, geslacht. Onderstaand achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Diergeneeskunde Utrecht
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle klantenservice
Betrouwbaar Reaal
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
WhatsApp service
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Health check
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Binnen 5 minuten geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Looptijd: 1 jaar
Maximale zekerheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De genoemde partijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Daarnaast kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende dierenverzekering
Steeds meer aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Eurasier afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!