Epagneul de Saint Usuge verzekeren? Een verzekeringspolis voor honden al vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Epagneul de Saint Usuge staat synoniem voor geweldig veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Epagneul de Saint Usuge biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld puppie vaccinatie en elleboogbehandeling. Assuradeurs als Inshared en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.100 tot wel €3.300. Via deze pagina vind je meer info over Nederlandse Epagneul de Saint Usuge verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Epagneul de Saint Usuge is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €9,15 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €80), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Epagneul de Saint Usuge geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-epagneul-de-saint-usuge

Wat kost een Epagneul de Saint Usuge verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is flink voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 – €30 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Uiteraard wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,6 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Epagneul de Saint Usuge concreet kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Suggestie: verzekering Duitse Staande afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Epagneul de Saint Usuge verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder tegengekomen die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Epagneul de Saint Usuge

Situatie Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €63
Chippen €45
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €150
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €195
Sterilisatie Vanaf €275
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Epagneul de Saint Usuge (reu of teef? Graag noemen we belangrijke factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Check altijd de voorwaarden van de polis. Wordt echo ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als homeopaat behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.000 t/m 5.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Engelse springer spaniel verzekering.

Dierenverzekering Epagneul de Saint Usuge vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kan je razendsnel hondenverzekering voor de Epagneul de Saint Usuge vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, postcode, het ras, gewicht, geslacht. Nu lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Handig dierenadvies
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Betrouwbaar Reaal
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Zelf dierenarts kiezen
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
50% vergoeding mogelijk
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Dagelijks opzegbaar
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Met buitenland
Goed beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de verzekeraars werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie + crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Epagneul de Saint Usuge afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!