Finse lappenhond verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €7,5 per maand

Jouw Finse lappenhond staat voor geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Finse lappenhond biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Onder andere bloeddrukmeting of chippen. Aanbieders als Petplan en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €3.600. Op deze website tref je alle Finse lappenhond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Finse lappenhond is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend verlang je naar het allerbeste voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een forse nota. In veel gevallen kan je terecht bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €75), maar mogelijk ook thuis (circa €160). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele varianten: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Finse lappenhond geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €340. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere aanbieders is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-finse-lappenhond

Wat kost een Finse lappenhond verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €10,75 en €44 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €9,15 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Finse lappenhond precies kost? Klik op een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Engelse bulldog afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Finse lappenhond verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket aangetroffen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Finse lappenhond

Ingreep Vergoeding
Consult €36
Consult weekend / avond €74
Chippen €44
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €50,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €142
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €70,5

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Bezig met een puppy verzekering voor de Finse lappenhond (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken belangrijke variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en medicaties betaalt de verzekeraar. Controleer grondig de voorwaarden van de polis. Wordt Europese medische zorg vergoed of niet? Of hoe zit het met CT-scan?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.500 t/m 3.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de 10% of meer. Check ook alles over een Epagneul phalene verzekering.

Dierenverzekering Finse lappenhond vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Finse lappenhond vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. leeftijd, medisch verleden, het ras, postcode, geslacht. Nu ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Ook je pup verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Ook heupen en ellebogen
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Direct geregeld
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Staat 24/7 voor jou klaar
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Operaties
No-nonsense
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Met buitenland
Begrijpelijk

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende maatschappijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, specifieke operaties of pillen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Reaal dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Finse lappenhond afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!