Epagneul phalene verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Epagneul phalene staat voor volop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Epagneul phalene biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan dwang- en sondevoeding of Europese medische zorg. Assuradeurs als Aegon en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 oplopend tot €3.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over alle Epagneul phalene verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Epagneul phalene is jouw maatje. Natuurlijk wil je het allerbeste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over geld. In veel gevallen kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €9,75 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Epagneul phalene zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €295. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-epagneul-phalene

Wat kost een Epagneul phalene verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €15,25 – €42,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei factoren zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Evenzeer wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €10 per maand. Nu ontdekken wat de verzekering voor jouw Epagneul phalene tot op de komma kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Interessant: verzekering Dwerg Teckel afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Epagneul phalene verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gespot die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Meestal krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Epagneul phalene

Behandeling Vergoeding
Consult €41
Consult weekend / avond €65
Chippen €40
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €144
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering afsluiten voor de Epagneul phalene (reu of teef)? We onderscheiden eeneen aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het type hond, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk goed de inhoud van het pakket. Is behandeling tegen knie-aandoeningen wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor homeopaat behandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 en 5.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Misschien ook interessant: Epagneul bleu de picardie verzekering.

Dierenverzekering Epagneul phalene vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Op basis van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Epagneul phalene vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn factoren als geslacht, gewicht, leeftijd, het ras, postcode. Nu vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Diergeneeskunde Utrecht
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Bewust of Comfort
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
WhatsApp service
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Health check
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Scherpe premie rasdieren
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Looptijd: 1 jaar
Eenvoudig

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde partijen werken met een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of pillen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Epagneul phalene afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!