Foxhound verzekeren? Een dierenverzekering voor honden al vanaf €6 per maand

Herkenbaar? Jouw Foxhound staat synoniem voor onmetelijk veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw viervoeter en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Foxhound is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan castratie of chippen. Aanbieders als Hema of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.600 tot en met € 5.200. Op deze website tref je betrouwbare Foxhound verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Foxhound is jouw maatje. Uiteraard wens je uitstekende zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €9,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €90), maar kan ook bij jou thuis (vaak €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Foxhound geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €220. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-foxhound

Wat kost een Foxhound verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12,5 tot €39,5 per 4 weken. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,3 per maand. Ogenblikkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Foxhound precies kost? Navigeer naar een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Interessant: verzekering Engelse Toy Terrier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Foxhound verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal gaat het zo:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Foxhound

Behandeling Tarieven
Consult €39
Consult weekend / avond €63
Chippen €43
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €54
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €142
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €300
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Foxhound (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicaties zitten in het basispakket. Analyseer nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt scintigrafie ook gedekt? En hoe zit het met fysiotherapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.600 t/m 3.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Field spaniel verzekering.

Dierenverzekering Foxhound vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Foxhound vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, gewicht, leeftijd, geslacht, postcode. Verderop bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Handig dierenadvies
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Bewust of Comfort
Ook je pup verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Ook aansprakelijkheid
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Aanvullende opties
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Doorlopende reisverzekering
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Keurmerk
Snelle uitkering

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De erkende assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: HEMA dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Foxhound afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!