Field spaniel verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €7 per maand

De Field spaniel staat voor geweldig veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Field spaniel kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Onder andere bloedtransfusies en lepto en/of DHP vaccinatie. Maatschappijen als Petplan of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.300 oplopend tot €4.000. Aan de hand van deze pagina bekijk je Nederlandse Field spaniel verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Field spaniel is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een forse nota. Steeds vaker kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Field spaniel zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €270. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere verzekeraars is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-field-spaniel

Wat kost een Field spaniel verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is veel betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €13,5 tot €25,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras. Evenzeer kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,65 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Field spaniel precies kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Dwergpoedel afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Field spaniel verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder aangetroffen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Field spaniel

Situatie Kosten
Consult €44
Consult weekend / avond €66
Chippen €47
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €57,5
Röntgenfoto €72,5
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €74

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Field spaniel (reu of teef? Hieronder vind je verschillende onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Analyseer goed de kleine lettertjes. Wordt huidallergie behandeling wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.800 en 5.000. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, bij een percentage ga je vaak richting de 20%. Misschien ook interessant: Epagneul francais verzekering.

Dierenverzekering Field spaniel vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een kwalitatieve verzekering? Via deze website kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Field spaniel vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere postcode, gewicht, leeftijd, het ras, geslacht. Verderop tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Met tips & weetjes
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Tot €5000 dekking
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
Zelf dierenarts kiezen
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
Staat 24/7 voor jou klaar
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Beste zorg bij ziekte
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
€3.500 euro per jaar
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse partijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer verzekeraars hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Field spaniel afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van de dierenverzekering!