Glen of Imaal Terrier verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Glen of Imaal Terrier staat synoniem voor een hoop gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Glen of Imaal Terrier kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan echo of tumor medicatie. Polissen van bijvoorbeeld Hema of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 tot wel €3.200. Op deze website tref je bekende Glen of Imaal Terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Glen of Imaal Terrier is jouw trouwe kameraad. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor jouw hond. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Doorgaans kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €7,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €90), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je enkele keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Glen of Imaal Terrier geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere aanbieders is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-glen-of-imaal-terrier

Wat kost een Glen of Imaal Terrier verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is stukken voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €16 – €28 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €8,6 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Glen of Imaal Terrier tot op de komma kost? Selecteer een verzekeraar, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Epagneul francais afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Glen of Imaal Terrier verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Glen of Imaal Terrier

Behandeling Prijzen
Consult €32
Consult weekend / avond €63
Chippen €41
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €68
CT-scan €142
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €225
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €76,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Glen of Imaal Terrier (reu of teef? Hieronder vind je een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de maandelijkse premie Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal goed de inhoud van het pakket. Is bloeddrukmeting ook gedekt? En hoe zit het met vaccinaties?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.300 t/m 3.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Foxhound verzekering.

Dierenverzekering Glen of Imaal Terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je moeiteloos hondenverzekering voor de Glen of Imaal Terrier vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, geslacht, medisch verleden, gewicht, leeftijd. Onderstaand lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Met tips & weetjes
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Betrouwbaar Reaal
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Ook andere verzekeringen
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Jaarbeloning
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Scherpe premie rasdieren
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Leeftijdsafhankelijk
Vele tevreden klanten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
De grote organisaties kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Glen of Imaal Terrier afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!