Golden retriever verzekeren? Een verzekering voor honden al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Golden retriever staat voor geweldig veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Golden retriever kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk hierbij aan behandeling tegen knie-aandoeningen en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Aegon of andere partijen vergoeden tussen de €1.100 tot en met € 3.000. Via deze pagina bekijk je alle Golden retriever verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Golden retriever is jouw trouwe viervoeter. Vanzelf streef je naar de beste zorg voor jouw viervoeter. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw hond van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.900 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €100), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal opties: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Golden retriever geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €190. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-golden-retriever

Wat kost een Golden retriever verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €8,25 en €36 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €6,05 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Golden retriever tot op de komma kost? Navigeer naar een van de partijen, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Epagneul Nain Papillon afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Golden retriever verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Meestal werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Golden retriever

Consult Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €62
Chippen €45
Vaccinatie €49
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €70
CT-scan €152
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €205
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering voor de Golden retriever (reu of teef? Graag noemen we belangrijke variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Maar, de ene polis is de ander niet. De basis is een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicaties worden standaard betaald. Check altijd de inhoud van het pakket. Wordt bloedonderzoek ook gedekt? En hoe gaat het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.400 – 3.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Mogelijk ook relevant: Foxterrier verzekering.

Dierenverzekering Golden retriever vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Golden retriever vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden, het ras. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Betrouwbaar Reaal
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Rontgenonderzoek
Eenvoudig opzeggen
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
De eerlijke verzekering
Online account

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Thuiswinkel waarborg
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Geen erfelijke ziektes
Gemoedsrust

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of medicijnen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende partijen hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Golden retriever afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!