Foxterrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €9 per maand

Herkenbaar? Jouw Foxterrier geeft jou geweldig veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Foxterrier biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan bloeddrukmeting en/of bloedonderzoek. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.700 oplopend tot €5.000. Aan de hand van deze pagina vind je erkende Foxterrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Foxterrier is jouw trouwe viervoeter. Logischerwijs verlang je naar uitstekende zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij het diertje van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €6,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €100), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €135). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Foxterrier geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €250. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-foxterrier

Wat kost een Foxterrier verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is aanmerkelijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €11,5 – €27 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Meerdere factoren hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw viervoeter. Ook tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €5,75 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Foxterrier exact kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juli 2024. Interessant: verzekering Entlebucher sennenhond afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Foxterrier verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gevonden met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Foxterrier

Consult Vergoeding
Consult €35
Consult weekend / avond €64
Chippen €45
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €53
Röntgenfoto €77
CT-scan €149
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Foxterrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken verschillende variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond hebben invloed op de maandelijkse kosten. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Check nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt sterilisatie vergoed of niet? En welke garanties zijn er met consult?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.500 – 5.900. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak 20%. Misschien ook interessant: Fila brasileiro verzekering.

Dierenverzekering Foxterrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Foxterrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Factoren die invloed hebben op de premie zijn onder andere gewicht, het ras, geslacht, postcode, leeftijd. Hieronder achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Diergeneeskunde Utrecht
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
280.000+ klanten
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
€2500 – €5000
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Advertentie bij vermissing
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Uitgebreide dekking
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Met buitenland
Gemoedsrust

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, een ingreep of medische hulpmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: AEGON dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Foxterrier afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!