Gos d'Atura verzekeren? Een verzekeringspolis voor je hond vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Gos d’Atura betekent ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Gos d’Atura is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Onder andere gebitsbehandeling en gedragstherapie. Polissen van bijvoorbeeld Reaal en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.800 en €5.400. Op deze website tref je gangbare Gos d’Atura verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Gos d’Atura is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je de beste zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg je jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €7,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw hond erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €160). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse varianten: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Gos d’Atura zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-gos-d-atura

Wat kost een Gos d’Atura verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De kosten variëren tussen €11,25 en €36 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras. Natuurlijk tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,1 per maand. Razendsnel achterhalen wat de verzekering voor de Gos d’Atura exact kost? Kies een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juli 2024. Check ook: verzekering Eurasier afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Gos d’Atura verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gezien die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Gos d’Atura

Consult Kosten
Consult €45
Consult weekend / avond €65
Chippen €44
Vaccinatie €50
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €79,5
CT-scan €150
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Gos d’Atura (reu of teef? Hieronder vind je verschillende factoren die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen wel afgedekt? En hoe gaat het met gedragstherapie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.700 en 5.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Check ook alles over een Galgo espanol verzekering.

Dierenverzekering Gos d’Atura vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Gos d’Atura vergelijken. Je leest alles over bijv. Inshared. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, gewicht, postcode, geslacht, leeftijd. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Ook heupen en ellebogen
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Direct geregeld
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Advertentie bij vermissing
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Wat je van Hema verwacht
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Ook narcose
Goede adviseur

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of pillen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Overzicht verzekeraars.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse organisaties kunnen je voorzien van uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Gos d'Atura afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!