Grand basset griffon vendeen verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €7,25 per maand

Jouw trouwe Grand basset griffon vendeen staat voor onmetelijk veel liefde. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Grand basset griffon vendeen is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en ontwormen. Assuradeurs als Aegon en nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.400 oplopend tot €3.800. Aan de hand van deze pagina bekijk je nationale Grand basset griffon vendeen verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Grand basset griffon vendeen is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wens je de beste zorg voor jouw hond. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,25 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw hond een dag je ouder, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar mogelijk ook thuis (vaak €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Grand basset griffon vendeen zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €245. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-grand-basset-griffon-vendeen

Wat kost een Grand basset griffon vendeen verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €10,25 en €36 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw hond. Evenzeer kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,35 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Grand basset griffon vendeen nu echt kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een verzekering Field spaniel afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Grand basset griffon vendeen verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een aanbieder aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Grofweg gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Grand basset griffon vendeen

Situatie Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €73
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €51,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €150
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €180
Sterilisatie Vanaf €325
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €66

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering voor jouw trouwe Grand basset griffon vendeen (reu of teef? Graag noemen we een aantal factoren die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt Rabiës vaccinatie wel vergoed voor mijn hond? En welke garanties zijn er met Rabiës vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.500 – 5.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, en het percentage is vaak 30%. We hebben ook info over: Glen of Imaal Terrier verzekering.

Dierenverzekering Grand basset griffon vendeen vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Grand basset griffon vendeen vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. het ras, geslacht, leeftijd, postcode, medisch verleden. Verderop ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Hond, kat, papegaai en konijn
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Dier & Zorg label
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
€2500 – €5000
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Jaarbeloning
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Scherpe premie rasdieren
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Lage poliskosten
Uitstekend beoordeeld

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of pillen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Overzicht huisdierverzekeringen.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende assuradeurs kunnen je voorzien van extra aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • MRI-scan

Verzekering Grand basset griffon vendeen afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!