Greyhound verzekeren? Een verzekeringspakket voor honden al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Greyhound staat voor volop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jouw Greyhound kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan bestraling en acupuncturist behandeling. Maatschappijen als Ohra of nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.900 oplopend tot €3.500. Aan de hand van deze pagina tref je favoriete Greyhound verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Greyhound is jou heel wat waard. Logischerwijs wil je optimale zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw hond van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Meestal ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €100), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Greyhound geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-greyhound

Wat kost een Greyhound verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12 en €35 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Bovendien kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €7,95 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Greyhound precies kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Interessant: verzekering Finse lappenhond afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Greyhound verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Greyhound

Consult Vergoeding
Consult €45
Consult weekend / avond €66
Chippen €40
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €76
CT-scan €151
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €200
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een puppy verzekering kiezen voor jouw Greyhound (reu of teef? We behandelen essentiële variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Check altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medicijnen betaalt de verzekeraar. Check zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt lasertherapie wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent lasertherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.100 t/m 4.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere polissen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, en het percentage is vaak 25%. Bekijk ook de opties voor een Goldendoodle verzekering.

Dierenverzekering Greyhound vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Greyhound vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als postcode, het ras, leeftijd, medisch verleden, gewicht. Nu tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Diergeneeskunde Utrecht
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Dier & Zorg label
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Tel: 126-4004040
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
50% vergoeding mogelijk
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Eenvoudig verzekerd
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Korte wachttermijn
Snelle uitkering

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De grote maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Algemene informatie.

Aanvullende verzekering
De nationale maatschappijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Greyhound afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!