Goldendoodle verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Goldendoodle betekent een hoop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Goldendoodle is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere elleboogbehandeling of radioactieve jodium behandelingen. Verzekeraars als Petplan en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.000 en €2.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je gangbare Goldendoodle verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Goldendoodle is jou heel wat waard. Natuurlijk verlang je naar de beste zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over geld. In veel gevallen kies je zelf een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €5,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (zo’n €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid zijn er verschillende opties: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Goldendoodle zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een vrolijke viervoeter. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €320. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-goldendoodle

Wat kost een Goldendoodle verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €17,5 – €32,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw viervoeter. Uiteraard wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,15 per maand. Nu uitvinden wat de verzekering voor jouw Goldendoodle nu echt kost? Kies een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Epagneul phalene afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Goldendoodle verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket tegengekomen die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Grofweg krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Is jouw hond een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Goldendoodle

Situatie Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €63
Chippen €46
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €146
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €70

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Goldendoodle (reu of teef? Graag noemen we belangrijke factoren die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Check goed de inhoud van het pakket. Is gebit schoonmaken ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als titeren?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €2.000 t/m 5.600. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, bij een percentage ga je vaak richting de 20%, afhankelijk van het pakket. Bekijk ook de opties voor een Franse bulldog verzekering.

Dierenverzekering Goldendoodle vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Goldendoodle vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Elementen die de premie bepalen zijn zaken als medisch verleden, het ras, leeftijd, geslacht, postcode. Hierna vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Samengesteld door artsen
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Tot €5000 dekking
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Ook andere verzekeringen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
3 pakketten
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Castratie
Scherpe premie rasdieren
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Geen erfelijke ziektes
Ongeacht welk ras/afkomst

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde assuradeurs werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Handig: steeds vaker selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeraars hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Goldendoodle afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!