Griffon belge verzekeren? Een verzekeringspakket voor een hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw eigen Griffon belge betekent geweldig veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw viervoeter en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Griffon belge kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld transplantaties met lichaamseigen cellen of shockwave therapie. Assuradeurs als Reaal of verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.400 en €2.600. Op deze webpagina vind je bekende Griffon belge verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Griffon belge is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wens je de best mogelijke zorg voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw hond van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6,25 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar mogelijk ook thuis (circa €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Griffon belge niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke viervoeter. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Denk hierbij al wel snel aan €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-griffon-belge

Wat kost een Griffon belge verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is vele malen goedkoper dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €15 en €34 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,5 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Griffon belge concreet kost? Selecteer een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Finse Spits afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Griffon belge verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Griffon belge

Consult Vergoeding
Consult €45
Consult weekend / avond €64
Chippen €41
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €73
CT-scan €143
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €160
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Vandaag nog een puppy verzekering voor de Griffon belge (reu of teef? Hieronder vind je een aantal factoren die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Check goed de kleine lettertjes. Is bestraling wel afgedekt? En welke garanties zijn er met scintigrafie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.800 en 4.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Check ook alles over een Gordon setter verzekering.

Dierenverzekering Griffon belge vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Aan de hand van onze vergelijker kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Griffon belge vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als geslacht, postcode, leeftijd, het ras, medisch verleden. Hierna bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Ruim aanbod pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Tel: 072-5180280
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Eenvoudig opzeggen
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Staat 24/7 voor jou klaar
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Thuiswinkel waarborg
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Geen erfelijke ziektes
Maximale zekerheid

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Nieuws en actualiteiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer partijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de hond
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Griffon belge afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!