Finse Spits verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €9,25 per maand

Jouw Finse Spits biedt jou onmetelijk veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Finse Spits biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw hond verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan transplantaties met lichaamseigen cellen en fysiotherapie. Verzekeraars als Aegon en andere partijen vergoeden tussen de €1.700 oplopend tot €2.900. Aan de hand van deze pagina vergelijk je bekende Finse Spits verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Finse Spits is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je de beste zorg voor jouw hond. Via een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €6,35 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €80), maar mogelijk ook thuis (plus minus €145). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Finse Spits zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €255. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-finse-spits

Wat kost een Finse Spits verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is stukken goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,25 tot €42,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,7 per maand. Snel ondervinden wat de verzekering voor de Finse Spits tot op de komma kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Check ook: verzekering Engelse setter afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Finse Spits verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis tegengekomen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Finse Spits

Ingreep Kosten
Consult €38
Consult weekend / avond €73
Chippen €45
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €53,5
Röntgenfoto €70,5
CT-scan €155
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €205
Reinigen gebit Vanaf €72

Welke hondenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Finse Spits (reu of teef? Graag noemen we verschillende onderdelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer altijd wat er vergoed wordt. Niet alle ingrepen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Analyseer altijd de voorwaarden van de polis. Is bloedtransfusies ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als medische hulpmiddelen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.500 – 5.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Erdelyi Kopo verzekering.

Dierenverzekering Finse Spits vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Finse Spits vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, medisch verleden, het ras, geslacht, gewicht. Verderop bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Samengesteld door artsen
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Dier & Zorg label
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Ook aansprakelijkheid
Alle honden welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
De eerlijke verzekering
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Binnen 5 minuten geregeld
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Met buitenland
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Petplan dekking.

Aanvullende hondenverzekering
De grote partijen kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Finse Spits afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!