Griffon Blue de Gascogne verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €6,5 per maand

De Griffon Blue de Gascogne staat synoniem voor onmetelijk veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw hond kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Griffon Blue de Gascogne is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw viervoeter tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld shockwave therapie en heupbehandeling. Aanbieders als Hema en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 en €3.300. Op deze website vind je meer info over erkende Griffon Blue de Gascogne verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Griffon Blue de Gascogne is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard ga je voor het allerbeste voor hem of haar. Via een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €5,95 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €95), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Griffon Blue de Gascogne geen pups meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €320. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-griffon-blue-de-gascogne

Wat kost een Griffon Blue de Gascogne verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €10,5 en €44,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €6,15 per maand. Nu ondervinden wat de verzekering voor de Griffon Blue de Gascogne exact kost? Kies direct een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: verzekering Flat coated retriever afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Griffon Blue de Gascogne verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Griffon Blue de Gascogne

Behandeling Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €64
Chippen €42
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €73
CT-scan €145
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Griffon Blue de Gascogne (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken nuttige onderdelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is chippen wel afgedekt? Of hoe zit het met homeopaat behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €1.000 – 6.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Gos d’Atura verzekering.

Dierenverzekering Griffon Blue de Gascogne vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Griffon Blue de Gascogne vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Onderdelen die de premie bepalen zijn zaken als geslacht, medisch verleden, gewicht, leeftijd, het ras. Hieronder bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Hond, kat, papegaai en konijn
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dier & Zorg label
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Basis, Plus en Top
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
We all benefit
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Castratie
Binnen 5 minuten geregeld
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Geen erfelijke ziektes
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de assuradeurs hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medicijnen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
Het gros van de verzekeraars hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Griffon Blue de Gascogne afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!