Griffon bruxellois verzekeren? Een huisdierverzekering voor een hond al vanaf €7,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Griffon bruxellois geeft jou onmetelijk veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw viervoeter kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Griffon bruxellois kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan consult en gebitsbehandeling. Assuradeurs als Hema en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.200 tot wel €3.800. Op deze website vind je gangbare Griffon bruxellois verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Griffon bruxellois is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk streef je naar uitmuntende zorg voor je dog. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €100), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Inzake het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Griffon bruxellois geen pups meer voort kan brengen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-griffon-bruxellois

Wat kost een Griffon bruxellois verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw hond verzekeren is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,75 tot €25,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,6 per maand. Nu te weten komen wat de verzekering voor de Griffon bruxellois concreet kost? Kies een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Interessant: verzekering Foxhound afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Griffon bruxellois verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking tegengekomen die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Griffon bruxellois

Situatie Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €74
Chippen €43
Vaccinatie €54
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €54,5
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €142
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €295
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Griffon bruxellois (reu of teef? Hieronder vind je essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de maandelijkse premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en pillen zijn inbegrepen. Analyseer altijd de kleine lettertjes. Is Rabiës vaccinatie ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor huidallergie behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.300 en 3.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. Mogelijk ook relevant: Grand basset griffon vendeen verzekering.

Dierenverzekering Griffon bruxellois vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw hond verzekeren. Sinds een aantal jaren vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Griffon bruxellois vergelijken. Je leest alles over bijv. Ohra. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als het ras, postcode, medisch verleden, leeftijd, geslacht. Nu tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Tot €5000 dekking
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Voor hond & kat
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Jaarbeloning
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Uitgebreide dekking
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Korte wachttermijn
Vrije dierenarts keuze

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste maatschappijen werken met een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of geneesmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale assuradeurs kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Griffon bruxellois afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!