Groenendaeler verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden vanaf €8 per maand

Jouw eigen Groenendaeler biedt jou ontzettend veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Groenendaeler is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Onder andere scintigrafie of echo. Assuradeurs als Hema en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €2.000 tot en met € 5.100. Op deze webpagina vind je meer info over populaire Groenendaeler verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Groenendaeler is jouw maatje. Vanzelfsprekend wil je het allerbeste voor je dog. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw viervoeter van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. In veel gevallen kies je zelf een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je hond op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €100), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €135). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Groenendaeler niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €300. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-groenendaeler

Wat kost een Groenendaeler verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €12,75 – €43 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei factoren zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras van jouw hond. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,85 per maand. À la minute achterhalen wat de verzekering voor de Groenendaeler precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Alternatief: verzekering Friese stabij afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Groenendaeler verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gevonden met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Groenendaeler

Behandeling Kosten
Consult €41
Consult weekend / avond €71
Chippen €39
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €58,5
Röntgenfoto €75
CT-scan €152
MRI-Scan €750
Castratie Vanaf €185
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw Groenendaeler (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken essentiële dingen die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie per maand Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicaties worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt homeopaat behandeling ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor operatie met narcose?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.900 t/m 4.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Griffon belge verzekering.

Dierenverzekering Groenendaeler vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van deze website kan je in een paar minuten hondenverzekering voor de Groenendaeler vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. geslacht, gewicht, postcode, leeftijd, medisch verleden. Hierna tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Interessante dierenblog
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Dier & Zorg label
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
WhatsApp service
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Staat 24/7 voor jou klaar
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Eenvoudig verzekerd
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Identificatiechip
Gemoedsrust

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of pillen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote partijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Groenendaeler afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van je dierenverzekering!