Friese stabij verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €9,75 per maand

Jouw eigen Friese stabij staat voor volop gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je denkt er liever niet over na: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Friese stabij biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan heupbehandeling of cocktail vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 oplopend tot €5.000. Via deze pagina vergelijk je bekende Friese stabij verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Friese stabij is misschien wel je beste vriend. Uiteraard ga je voor het beste voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een forse nota. Meestal kies je zelf een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €6,55 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? Hier is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €95), echter kan dit ook lokaal (plus minus €180). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Friese stabij geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €320. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-friese-stabij

Wat kost een Friese stabij verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw viervoeter verzekeren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €10,5 en €37,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €8,4 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Friese stabij precies kost? Klik op een assuradeur, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Epagneul breton afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Friese stabij verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Friese stabij

Consult Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €63
Chippen €46
Vaccinatie €57
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €78,5
CT-scan €157
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €73

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering afsluiten voor de Friese stabij (reu of teef? We behandelen verschillende zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je profiteert dan van een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als vaccinaties?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.500 – 4.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de max. 40%. We hebben ook info over: Finse Spits verzekering.

Dierenverzekering Friese stabij vergelijken juni 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw hond. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Op basis van onze vergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Friese stabij vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als postcode, leeftijd, medisch verleden, geslacht, het ras. Hieronder achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Handig dierenadvies
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Ook aansprakelijkheid
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
50% vergoeding mogelijk
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Beste zorg bij ziekte
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Keurmerk
Veel rassen te verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de maatschappijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of medische hulpmiddelen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Bij verscheidene partijen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale aanbieders kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Friese stabij afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!