Grote munsterlander verzekeren? Een huisdierenverzekering voor honden al vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Grote munsterlander geeft jou volop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Grote munsterlander is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld nest enting voor fokkers of CT-scan. Assuradeurs als Reaal of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 oplopend tot €4.500. Op deze webpagina bekijk je erkende Grote munsterlander verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Grote munsterlander is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je het beste voor jouw hond. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je gewoon naar jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €9,75 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je hond op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €70), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Grote munsterlander geen pups meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €240. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-grote-munsterlander

Wat kost een Grote munsterlander verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw hond verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €16 tot €37 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Ook houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw hond is verzekerd vanaf €7,4 per maand. Simpel & snel ondervinden wat de verzekering voor de Grote munsterlander tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Golden retriever afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Grote munsterlander verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een dekking tegengekomen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Grote munsterlander

Consult Kosten
Consult €43
Consult weekend / avond €72
Chippen €48
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €51
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €148
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €175
Reinigen gebit Vanaf €75

Welke hondenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering voor jouw trouwe Grote munsterlander (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de hond bepalen de de premie per maand Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Analyseer goed de inhoud van het pakket. Wordt gebitsbehandeling wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.100 – 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Maar andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €175, percentages zijn rond de circa 35%. Misschien ook interessant: Griffon Fauve de Bretagne verzekering.

Dierenverzekering Grote munsterlander vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw hond goed regelen. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Grote munsterlander vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als postcode, medisch verleden, geslacht, leeftijd, gewicht. Hierna vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Ruim aanbod pakketten
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
€65 preventieve zorg
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Delta Lloyd
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Health check
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Operaties
Dagelijks opzegbaar
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Geen erfelijke ziektes
Online afsluiten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Reaal verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Grote munsterlander afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!