Griffon Fauve de Bretagne verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €7 per maand

De Griffon Fauve de Bretagne staat synoniem voor geweldig veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Griffon Fauve de Bretagne kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw viervoeter tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere Europese medische zorg en/of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Hema en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.600 tot wel €3.400. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over favoriete Griffon Fauve de Bretagne verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Griffon Fauve de Bretagne is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar het allerbeste voor hem of haar. Met een dierenverzekering garandeer je jouw hond van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.900 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al vanaf €6,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of gewoon te ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), echter kan dit ook lokaal (vaak €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Griffon Fauve de Bretagne geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Houdt wel rekening met zo’n €315. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-griffon-fauve-de-bretagne

Wat kost een Griffon Fauve de Bretagne verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw hond verzekeren is veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €9 en €25 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Daarnaast wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw hond is verzekerd vanaf €9,55 per maand. Razendsnel ontdekken wat de verzekering voor jouw Griffon Fauve de Bretagne tot op de komma kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Suggestie: verzekering Foxterrier afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Griffon Fauve de Bretagne verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gevonden met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? In de regel gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Griffon Fauve de Bretagne

Consult Tarieven
Consult €44
Consult weekend / avond €73
Chippen €39
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €52
Röntgenfoto €73,5
CT-scan €156
MRI-Scan €825
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een puppy verzekering kiezen voor jouw Griffon Fauve de Bretagne (reu of teef)? We onderscheiden eenessentiële zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medicijnen betaalt de verzekeraar. Controleer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Is consult ook inbegrepen? En hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.800 en 3.800. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de 15 – 25%. We hebben ook info over: Great Japanese Dog verzekering.

Dierenverzekering Griffon Fauve de Bretagne vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering op maat? Aan de hand van deze website kan ook jij probleemloos hondenverzekering voor de Griffon Fauve de Bretagne vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, leeftijd, geslacht, postcode, medisch verleden. Nu achterhaal je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Ook voor puppy’s

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Dekking op maat
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
€2500 – €5000
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Crematie
Health check
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Wat je van Hema verwacht
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Korte wachttermijn
Uitstekend beoordeeld

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medicijnen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende hondenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw hond castreren
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Griffon Fauve de Bretagne afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!