Hazewind verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw hond al vanaf €8,75 per maand

De Hazewind betekent ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw viervoeter en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Hazewind kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw hond verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere acupuncturist behandeling en Rabiës vaccinatie. Verzekeraars als Inshared en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.900 tot wel €3.500. Op deze webpagina bekijk je favoriete Hazewind verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Hazewind is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend verlang je naar het beste voor jouw viervoeter. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval een forse nota. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €7,3 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €100), maar mogelijk ook thuis (zo’n €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren of Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Hazewind niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-hazewind

Wat kost een Hazewind verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw hond verzekeren is beduidend betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €13,75 tot €43 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende onderdelen hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Tevens wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8,9 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Hazewind concreet kost? Kies een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van april 2024. Alternatief: verzekering Great Japanese Dog afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Hazewind verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar aangetroffen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Hazewind

Ingreep Vergoeding
Consult €43
Consult weekend / avond €72
Chippen €44
Vaccinatie €56
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €59,5
Röntgenfoto €76
CT-scan €148
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €315
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €76

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Hazewind (reu of teef? We behandelen essentiële factoren die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Analyseer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Wordt ontvlooien wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor puppie vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.500 t/m 5.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €75, en het percentage is vaak 25%. Bekijk ook de opties voor een Grote munsterlander verzekering.

Dierenverzekering Hazewind vergelijken april 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Op dit moment is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Hazewind vergelijken. Hier tref je aanbieders als Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, leeftijd, postcode, geslacht, medisch verleden. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Interessante dierenblog
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Ook heupen en ellebogen
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
Tel: 126-4004040
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Ruim 175.000 klanten
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Beste zorg bij ziekte
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Bij ziekte en ongeval
Maximale zekerheid

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale maatschappijen werken met een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: OHRA dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Hazewind afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!