Heidewachtel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor uw hond vanaf €9 per maand

Jouw eigen Heidewachtel geeft jou geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Heidewachtel is een oplossing. Voor een kleine premie is jouw hond verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld chippen of fotodynamische therapie. Aanbieders als Inshared en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot en met € 3.400. Aan de hand van deze pagina ontdek je Nederlandse Heidewachtel verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Heidewachtel is jouw trouwe viervoeter. Uiteraard streef je naar het allerbeste voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw viervoeter van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €80), maar kan ook bij jou thuis (vaak €175). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Heidewachtel geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een rustiger dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €325. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-heidewachtel

Wat kost een Heidewachtel verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is vele malen goedkoper dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17 en €40,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende aspecten zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,35 per maand. Nu te weten komen wat de verzekering voor de Heidewachtel tot op de komma kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Greyhound afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Heidewachtel verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Heidewachtel

Ingreep Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €71
Chippen €39
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €55,5
Röntgenfoto €79
CT-scan €153
MRI-Scan €875
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €190
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor de Heidewachtel (reu of teef? We behandelen een aantal dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de hond bepalen grotendeels de premie per maand Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en medicijnen zijn inbegrepen. Check zorgvuldig de kleine lettertjes. Is nest enting voor fokkers ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als KC of Pneumo vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.200 en 5.700. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Grote Zwitserse Sennenhond verzekering.

Dierenverzekering Heidewachtel vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de vergelijkingstool kan je simpel & snel hondenverzekering voor de Heidewachtel vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als medisch verleden, postcode, gewicht, het ras, leeftijd. Hierna lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Interessante dierenblog
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Voor hond & kat
Ook voor puppy’s

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Staat 24/7 voor jou klaar
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Prima basisdekking
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Bij ziekte en ongeval
Hoge klanttevredenheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een ingreep of medische hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw hond
Veel van de verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Heidewachtel afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!